Canreef Aquatics Bulletin Board  

Go Back   Canreef Aquatics Bulletin Board > General > Product Review and Equipment Forum > Lighting Specific

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #61  
Old 02-16-2013, 10:58 PM
mikepclo's Avatar
mikepclo mikepclo is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Vancouver
Posts: 131
mikepclo is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by JDigital View Post
Well, I went from having a working Mitra to one that won't turn on after trying to update the firmware. Doesn't even recognize the drivers supposedly.
Did you unplug the power for few seconds than reconnect after installing new firmware?
Reply With Quote
  #62  
Old 02-16-2013, 11:11 PM
Madmak's Avatar
Madmak Madmak is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Chestermere, AB
Posts: 432
Madmak is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by JDigital View Post
Well, I went from having a working Mitra to one that won't turn on after trying to update the firmware. Doesn't even recognize the drivers supposedly.
Me too. You need to delete the USB driver and load it again. It was likely reset during a FW update.
Reply With Quote
  #63  
Old 02-17-2013, 12:24 AM
JDigital's Avatar
JDigital JDigital is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Airdrie
Posts: 2,795
JDigital is on a distinguished road
Send a message via MSN to JDigital
Default

Yup.. I unplugged the light quite a few times... I got the FW 1.09 to finally update after nearly 1.5hrs of frustration... to only be greeted with more frustration when the light seemingly won't correctly display the colors I want at 6pm..

When I set my light spectrum on LC, and output it to the lights to see what it looks like, its a nice 15K ish Blue... I apply that, then when I run the test illumination at 5:59pm its got a the spectrum set from 4pm and should gradually change to the 6pm... instead 6pm turn to a white with green hues... regardless of how many times I transmit it to the light..

I've basically given up for the night.
__________________
180G Office Reef. Started Sept 2012 http://www.canreef.com/vbulletin/showthread.php?t=88894

62G Starfire Reef. Started Jan 2013 http://www.canreef.com/vbulletin/showthread.php?t=89988
Reply With Quote
  #64  
Old 02-17-2013, 12:36 AM
Aqua-Digital's Avatar
Aqua-Digital Aqua-Digital is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Ottawa
Posts: 3,272
Aqua-Digital is on a distinguished road
Default

sounds like you are not pressing save and transmitting to the Mitras so when you do a test run its going back to default.

If you are realy stuck please sihn into www.profiluxsupport.com where others are sharing files.
Reply With Quote
  #65  
Old 02-17-2013, 12:54 AM
JDigital's Avatar
JDigital JDigital is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Airdrie
Posts: 2,795
JDigital is on a distinguished road
Send a message via MSN to JDigital
Default

Quote:
Originally Posted by Aqua-Digital View Post
sounds like you are not pressing save and transmitting to the Mitras so when you do a test run its going back to default.

If you are realy stuck please sihn into www.profiluxsupport.com where others are sharing files.
If that was the case then shouldn't all the spectrums that I changed from 7am-4pm also default back to what they were? Why is it only switching back at 6pm when I changed each spectrum at each time point together.

That being said, at 6pm, in the LC screen it shows the correct color spectrum and what percent of each LED should be on at the overall output %, all of which match the Live Output and what I want, but it doesn't actually translate to the light.

I will try again..
__________________
180G Office Reef. Started Sept 2012 http://www.canreef.com/vbulletin/showthread.php?t=88894

62G Starfire Reef. Started Jan 2013 http://www.canreef.com/vbulletin/showthread.php?t=89988
Reply With Quote
  #66  
Old 02-17-2013, 01:25 AM
Madmak's Avatar
Madmak Madmak is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Chestermere, AB
Posts: 432
Madmak is on a distinguished road
Default

Also, if your moon simulator times are not set right you will get pitch black or something not right.
Reply With Quote
  #67  
Old 02-17-2013, 01:41 AM
JDigital's Avatar
JDigital JDigital is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Airdrie
Posts: 2,795
JDigital is on a distinguished road
Send a message via MSN to JDigital
Default

Quote:
Originally Posted by Madmak View Post
Also, if your moon simulator times are not set right you will get pitch black or something not right.
That part I have figured out.


The strange thing is, if I load the stock Light Composition that comes with control center, transmit it to the light, the light does its disco strobe light thing to program each channel and immediately shows the correct lighting per the time.

I just composed a brand new light composition, saved it, transmitted it, and BANG, back to the one that is screwed up.

I've tried switching it all back to default setting and trying from there.. nothing seems to make a difference.

To be honest Aqua-Digital, I find the forums over at GHL/Profilux absolutely useless.
__________________
180G Office Reef. Started Sept 2012 http://www.canreef.com/vbulletin/showthread.php?t=88894

62G Starfire Reef. Started Jan 2013 http://www.canreef.com/vbulletin/showthread.php?t=89988
Reply With Quote
  #68  
Old 02-26-2013, 08:43 PM
Madmak's Avatar
Madmak Madmak is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Chestermere, AB
Posts: 432
Madmak is on a distinguished road
Default

Have it all sorted out JDigital?
Reply With Quote
  #69  
Old 02-26-2013, 09:50 PM
JDigital's Avatar
JDigital JDigital is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Airdrie
Posts: 2,795
JDigital is on a distinguished road
Send a message via MSN to JDigital
Default

I suppose so.. I don't know how, but the test illumination doesn't match what I programmed.. but the actual program in the light is what I want.
__________________
180G Office Reef. Started Sept 2012 http://www.canreef.com/vbulletin/showthread.php?t=88894

62G Starfire Reef. Started Jan 2013 http://www.canreef.com/vbulletin/showthread.php?t=89988
Reply With Quote
  #70  
Old 02-27-2013, 05:37 PM
Whiston's Avatar
Whiston Whiston is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Airdrie
Posts: 51
Whiston is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by JDigital View Post
I suppose so.. I don't know how, but the test illumination doesn't match what I programmed.. but the actual program in the light is what I want.
I ran into the problem where I had the royal blues selected for "simulation" so as soon as 6:00 hit, my program went completely goofy. If I was sliding the bar across, it looked great at 5:58, 5:59, and then bam, 6:00 it went to a very dim blue. Just so happened I guess that there was virtually no moon present so the simulation turned all the LED's off but about 1% RB.

I deselected the simulation box on all the channels and then the program went exactly as it should have. Oh and to complicate things even more so, when you change the light program there is the large button on the bottom that transmits the new program to the lights, but when you deselect the simulation mode, you have to hit the save changes button at the top near the menu bars. Drove me crazy for a solid hour.
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.