PDA

View Full Version : Chloramine filter


Abe
03-23-2014, 08:24 AM
Who in Edmonton use Chloramine filter? And is it a necessity. ? Thanks.

mark
03-23-2014, 01:21 PM
just a aquasafecanada unit with standard pre-filters (5 micron granular carbon and 1 micron carbon block).

Old article (http://www.reefkeeping.com/issues/2003-11/rhf/feature/index.php)but oks regular rodi systems.

Dez
03-23-2014, 03:33 PM
I use the same as mark.

BlueTang<3
03-23-2014, 04:26 PM
I switched to chloramine blocks from carbon blocks. Edmonton uses chloramine to treat there water not chlorine. From what I understand carbon removes chlorine and not chloramine. I only switched about a year ago.

mark
03-23-2014, 04:41 PM
I switched to chloramine blocks from carbon blocks. Edmonton uses chloramine to treat there water not chlorine. From what I understand carbon removes chlorine and not chloramine. I only switched about a year ago.

paraphrased from the link I put up; the carbon strips the chlorine from the chloramine and the remaining ammonia is handled by the ro and di

Abe
03-23-2014, 04:52 PM
That's good to hear. Thanks guys.

Abe
03-23-2014, 05:47 PM
Bluetang did you notice anything different since you switched.