PDA

View Full Version : how little sand can i use?


MarkoD
03-17-2011, 04:19 AM
ok so i like the look of sand

but i hate when it blows around from the powerheads.


anyway to have sand bed in a tank with a lot of current without it blowing around?

abcha0s
03-17-2011, 04:27 AM
It's all about the grain size. I have crazy flow in my tank (100x). The sand barely moves. The details are in my build.

MarkoD
03-17-2011, 04:55 AM
cool thanks.... i've always used the sugar sand... but might look into something a little bigger

Maverick00
03-17-2011, 05:04 AM
when i upgrade to a larger tank i plan on switching to a coarser grain for sure. I like the look of the fine sand but its been a pain in the ass lately.

jzz30tt
03-17-2011, 05:23 AM
anyway to have sand bed in a tank with a lot of current without it blowing around?

http://www.homebakedmemories.com/images/GlueAll.jpg

:mrgreen:

skabooya
03-17-2011, 05:26 AM
http://www.homebakedmemories.com/images/GlueAll.jpg

:mrgreen:

LMAO.

Anyway, yes larger grain size. Im using agrag alive fiji pink and it bairly moves