PDA

View Full Version : Tunze wavebox with apex


Coleus
06-17-2010, 07:59 PM
Has anyone successfully got the Apex control the Tunze wavebox and produce a good wave.


I am having a problem to make a good wave on my tank with Aepx controller.

I try from .1 to 1.2 pulse and no success. I have a 6 feet tank.
If i am using the Tunze 6091 controller then it works nicely.

Milad
06-19-2010, 05:35 PM
Are you just connecting it to the var speed ports? I have one but im just using the 6091, didnt really think to use the var speed ports.

abcha0s
06-19-2010, 07:38 PM
Does the Tunze controller allow for tuning smaller than .1 seconds? I know the Apex is limited to .1

If the resonant frequency is .95 seconds, it might be difficult to dial in without the finer resolution.

Coleus
06-24-2010, 04:46 PM
Are you just connecting it to the var speed ports? I have one but im just using the 6091, didnt really think to use the var speed ports.

Yeah i am connecting them to the var speed on apex.

Coleus
06-24-2010, 04:48 PM
.1 is smallest. On my 6091, it is around 11 oclock so that is between .3 - .9 second according to Robert from reefcentral. But i got no luck in making wave with the apex so i have to use the 6091 now

abcha0s
01-13-2011, 06:59 AM
I'm not sure if you are still trying to make this work, but I was successful in setting it up on my tank. Take a look here (http://www.canreef.com/vbulletin/showpost.php?p=581493&postcount=117).